Pentax K-50

Кратко описание

изчерпан
Цена: 929лв.

Основни характеристики

 • само тяло
 • черен
 • с Wi-Fi връзка
 • Shake Reduction стабилизация
пълни характеристики

Подобни продукти от Pentax


Спортен и функционален дизайн

Благодарение на своите 81 уплътнения K-50 е влагоустойчив и прахозащитен с гарантирана функционалност при ниски температури до -10 градуса. Това означава, че K-50 може да бъде с вас на къмпинг или когато изкачвате планината, за да се радвате на качествена SLR фотография без да се притеснявате от състоянието на времето. Екстериорът е така направен, че да бъде максимално удобен при креатнивно снимане навън - голям, дълбок грип за здраво и стабилно захващане на камерата, нископрофилен корпус на пентапризмата за намаляване на височината и заоблено меко гумирано покритие за по-добър захват на камерата при вертикално снимане.


Голяма детайлност и супер голяма чувствителност

K-50 е с модерен CMOS сензор с размери 23.7 х 15.7 мм, който осигурява високоскоростно прочитане на данните, като в същото време предава дигитални изображения с висока резолюция от 16.28 мегапиксела и плавни градации на цветовете. В K-50 този сензор е съчетан с PRIME M централен процесор за обработка, помагащ за запис на висококачествено Full HD видео. Камерата предлага широк диапазон на чувствителност стигаща до ISO 51200.


Иновативен SR механизъм

Разработеният от PENTAX SR (Shake Reduction) механизъм, ефективно компенсира трептенето на фотоапарата за постигане на резки, неразмазани снимки. Тази функция работи с всички обективи на PENTAX, дори и с тези за филмови камери. Благодарение на гъвкавия дизайн на механизма, който отмества сензора във всички посоки, К-50 предлага няколко полезни функции, които да помогнат на фотографа по време на снимане. Те включват и автоматична корекция на хоризонта, както и функция за фина настройка на композицията по време на снимане от статив.


Ново поколение автофокусен модул

K-50 е със SAFOX IXi+ автофокусен модул, който позволява прецизна автофокусна операция, чрез добавяне на дифракционна леща за минимизиране на хроматичните аберации в съответствие с характеристиките на всеки индивидуален обектив. Също така на изчисленията за автофокуса оказва влияние и вида светлина от светлинния източник по време на снимане. Функцията select area expantion позволява на сензорния модул да продължи да следи движещия се обект, дори когато излезе от предварително зададената област за автоматично следене, като взима предвид данните за дистанцията, получена от съседните фокусни сензори.


Оптичен визьор със 100% зрително поле

Независимо от компактните си размери, K-50 разполага със стъклена пентапризма със 100% зрително поле и увеличение от 0.92 пъти (с 50мм 1.4 на безкрайност), спомагаща за по-лесно фокусиране и кадриране. Така предоставя ясна картина на обекта дори и при ярко слънце, а паралакса и забавянето на образа са елиминирани. K-50 отговаря ефикасно и надеждно на високите изисквания при някои типове снимане като пейзажите, изискващи деликатно и прецизно кадриране и спортните сцени, където всяка секунда и точна реакция на спуcъка са от критична важност.

Характеристики

Серия K-50
Цвят Черен
Формат APS-C
Байонет Pentax K
Матрица CMOS
Мегапиксели 16.3 мегапиксела
Резолюция 4928 x 3264 пиксела
Iso 100-51200
Файлов формат За снимки: DNG, JPEG, RAW; За видео: MOV, MPEG-4 AVC/H.264
Фокус точки 11
Експонация -
Визьор Пентапризма
Покритие на кадъра 100%
Увеличение 0.92x
Скорост на затвора 1/6000 s - 30 s
Скорост на снимане до 6 кад./с
Светкавица X=1/180 s
Процесор PRIME M
Стабилизация Shake Reduction
Дисплей 3-инчов LCD, приблиз. 921 000 пиксела
Видео 1920 x 1080 (30 fps, 25 fps, 24 fps); 1280 x 720 (60 fps, 50 fps, 30 fps, 25 fps, 24 fps); 640 x 480 (30 fps, 25 fps, 24 fps)
Обектив няма
Поддържани карти памет SD, SDHC или SDXC
Описание
 • Автофокусен модул SAFOX IXi+
 • Dust Removal механизъм за почистване на сензора
 • Влагозащитен
 • Прахозащитен
 • Hot Shoe
 • Wi-Fi
 • A/V изход
 • USB 2.0
 • Pentax K-50 може да бъде захранван и с 4 броя АА батерии
Батерия D-LI109
Размери 130 x 97 x 71 мм
Тегло 649 г с батерия и карта памет
Гаранция 36 месеца
Застраховка
Карта памет
Без обектив Да
WiFi връзка Да
Въртящ се екран Не
GPS Не
Сензорен екран Не
Стабилизация Да
Жак за микрофон Не
Вградена светкавица Да

Оторизирани сервизи

Списък с оторизирани фирми, които сервизират този модел. При проблем може да се обърнете към тях.